Huiswerkbegeleiding Den Haag – Vrijzinnig Christelijk Lyceum

Al 15 jaar biedt het Haags Studiepunt huiswerkbegeleiding aan op het Vrijzinnig Christelijk Lyceum (VCL) in Den Haag. Vijf middagen in de week zijn leerlingen welkom om bij ons gebruik te maken van onze begeleiding. We leren leerlingen plannen en het effectief aanpakken van het huiswerk, door verschillende studievaardigheden aan te bieden. Onze begeleiders controleren het maakwerk en overhoren het leerwerk, zodat leerlingen zeker weten dat ze al het huiswerk goed hebben gemaakt en geleerd. Zo houden ze tijd over voor ontspanning.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met ons? Dat kan vrijblijvend. Kom gerust langs of bel of mail.

Vestigingscoördinator aan het woord

Mijn naam is Marijke Hetzel en ik ben de vestigingscoördinator voor het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum (VCL). Daarnaast ben ik een oud VCL-leerling. De leerlingen staan bij ons centraal. Ik coach de leerlingen graag waar dat nodig is. Als vestigingscoördinator en mindfulness-coach help ik kinderen graag om effectiever aan het werk te gaan, mindful huiswerk maken helpt namelijk om te stoppen met piekeren. Een leerling zal dan minder stress ervaren. Samen werken we aan studievaardigheden die werken en leiden tot zelfstandigheid.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek?
U kunt via e-mail: marijke.hetzel@haagsstudiepunt.nl
of telefonisch contact met mij opnemen: 06 – 42 33 78 25

Diensten

Haags Studiepunt verzorgt huiswerkbegeleiding en bijles voor onderbouwleerlingen van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur, op vrijdag sluiten wij om 17.00.

Wij merkten in de Huiswerkbegeleiding dat veel leerlingen graag zo goed mogelijk hun werk willen doen, maar niet zo goed weten waar zij moeten beginnen. De training leren-leren voorziet in deze vraag! Tijdens 4 verschillende bijeenkomsten kijken wij samen met de leerlingen naar de beste manieren om te leren, hoe je belangrijke informatie uit een tekst haalt, welke manier van plannen het beste werkt en nog veel meer! Merkt u dat uw zoon of dochter moeite heeft met het zoeken van de juiste weg? Dan is onze training leren-leren de perfecte oplossing.

Heeft u interesse in Basisschoolbegeleiding, Examentraining, Het Lyceo Examenjaar of Studenticoach? Deze diensten bieden wij aan op onze vestiging op de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Ook als uw kind geen leerling op het Vrijzinnig Christelijk Lyceum is, kan hij/zij op de Frederik Hendriklaan terecht.

 Over Haags Studiepunt Vrijzinnig Christelijk Lyceum

“Als vestigingscoördinator creëer ik samen met de leerlingen een positieve omgeving waarin zij zich fijn voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen.”

Marijke Hetzel, Vestigingscoördinator VCL