De dag komt: het examen. Verprutsen is geen optie. Je moet vol focus iedereen laten zien wat je kunt. Ernstig gespannen? Niet nodig, met een beetje hulp. Dat is onze examentraining: zonder zenuwen presteren, mét zekerheid en zelfvertrouwen.

Examentraining via kennispartner Lyceo

Wij willen onze leerlingen graag de beste ondersteuning bij de voorbereiding op het examen bieden. Daarom werken wij samen met Lyceo, de meest gevraagde examentrainer van Nederland. Lyceo is als enige examentrainer in Nederland wetenschappelijk bewezen effectief. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers van de examentrainingen gemiddeld 0,9 punt hoger scoren op het centraal examen voor het vak waarvoor zij een training hebben gevolgd. Bij sommige vakken blijkt dat leerlingen zelfs tot 1,4 punt hoger scoren. Lyceo organiseert trainingen voor alle vakken op vmbo-t, havo, en vwo niveau. De examentrainingen worden in alle weekenden & schoolvakanties aangeboden door locaties in heel Nederland, zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Lyceo werkt met uniek eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat in samenwerking met diverse hogescholen & universiteiten is gemaakt. Dit lesmateriaal wordt elk jaar geheel vernieuwd en aangepast. De houding en kennis van de examentrainers worden door deelnemers beoordeeld met een 8,3.

Boek nu een examentraining

Waarom examentraining?

  • Presteren zonder stressen
  • Beter scoren, gemiddeld 0,9 punt hoger op het centraal examen
  • Grip op de lesstof
  • Slechts 2 tot 3 dagen training

Hoe werkt een examentraining?

Het is simpel: wij zorgen ervoor dat uw kind de examenstof goed beheerst. Stress en zenuwen komen vaak door onvoldoende grip op de lesstof. We kijken waar uw kind moeite mee heeft en dat gaan we herhalen. Zo zorgen we ervoor dat álle lesstof goed in het hoofd zit. Geen reden voor examenvrees. Benieuwd naar het examenrooster van 2023? Bekijk het volledige examenrooster.

Beter scoren en zelfvertrouwen

Wat levert examentraining op?

  • Met een goed cijfer kansen bij decentrale selectie vergroten
  • De trainingen gaan meer dan één examen mee
  • Goed scoren geeft uw kind zelfvertrouwen
  • De trainers leren hoe je gestructureerd werkt; dat komt altijd van pas

Gespecialiseerde examentrainers

De examentrainers zijn supertalenten in het examenvak. En ze herinneren zich nog heel goed hoe zij zélf examen deden. Hun werkwijze: goed uitleggen, herhalen en controleren of alles duidelijk is. Niet? Ze leggen de stof met liefde nogmaals uit.

Effectief trainen: kleine groep, veel aandacht

De examentraining geven we altijd voor kleine groepen. De lesstof lopen we stapsgewijs door, alles komt aan bod. Schort het niet aan kennis, maar zijn het puur zenuwen? We hebben veel tips en trucs om daarmee om te gaan en ze om te zetten in topprestaties.

Wat kost een examentraining?

Onze examentrainingen verzorgen we samen met Lyceo. We verzorgen trainingen van 2 of 3 dagen, dat hangt af van het vak. Hier verschillen ook de kosten. Deze, en de beschikbare data, zijn te vinden op de website van Lyceo.

Direct aanmelden op lyceo.nl

Lyceo Samenvatting

Lyceo Samenvatting is een compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. De boekjes zijn er voor alle examenvakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining toevoegen in je winkelmandje of los bestellen. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens. Lyceo Samenvatting wordt verkocht via kennispartner Lyceo. Klik op de knop hieronder om de boekjes te bestellen.

Lyceo Samenvatting bestellen

Lyceo Examen Oefenen

Wil je naast je Lyceo examentraining thuis verder aan de slag met oefenen voor je eindexamens? Kies dan voor Lyceo Examen Oefenen! Dit kan je als aanvulling op een examentraining aanschaffen. Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Je krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets. Ook geven we je uitgebreide feedback zodat je weet aan welke onderdelen je nog extra aandacht moet besteden. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.


Lyceo Examen Oefenen

Lyceo Examencheck

Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de Lyceo examencheck! Door middel van 10 vragen weet je of je de stof goed beheerst. Je ziet ook aan welke stof je nog meer aandacht kan besteden. Vragen op elk niveau en voor ieder vak. Gewoon gratis en via je mobiel. Handig toch?

Naar de Examencheck!

We helpen je graag bij het leren

Een examentraining geeft je de beste voorbereiding voor het examen. Maar blijven oefenen is natuurlijk belangrijk! Onze kennispartner Lyceo helpt je graag; ze hebben een eigen YouTube kanaal met filmpjes met tips.

Hulp bij het leren